Waar nestelen houtduiven?
Houtduif
Vogel-blog redactie
Houtduif
10/04/2023
1 min

Waar nestelen houtduiven?

10/04/2023
1 min

Houtduiven zijn prachtige vogels die vaak in tuinen en parken te vinden zijn. Ze staan bekend om hun rustige en vreedzame karakter, en het is altijd een genot om ze in de buurt te hebben. Als je meer wilt weten over waar houtduiven nestelen en hoe je ze kunt aantrekken, ben je hier aan het juiste adres!

Waar Nestelen Houtduiven?

Houtduiven bouwen hun nesten meestal in bomen, struiken en soms zelfs op gebouwen. Ze geven de voorkeur aan plekken die beschut zijn en een goed uitzicht bieden op hun omgeving, zodat ze eventuele roofdieren kunnen opmerken. Je kunt hun nesten vaak vinden in parken, bossen en tuinen met voldoende groen.

Nestkast Voor Houtduiven

Als je houtduiven wilt verwelkomen in je tuin, kun je overwegen om een nestkast voor ze op te hangen. Een geschikte houtduifnestkast moet ruim zijn en een platformachtige structuur hebben. Plaats de nestkast op een rustige en beschutte plek, bij voorkeur op minstens twee meter hoogte. Houtduiven zullen de nestkast waarderen en deze als een veilige broedplaats gebruiken.

Voeding Voor Houtduiven

Houtduiven zijn granivoren, wat betekent dat ze voornamelijk zaden en granen eten. Je kunt ze aantrekken door voederbakken met geschikte zaden, zoals zonnebloempitten en maïs, in je tuin te plaatsen. Zorg ervoor dat er ook voldoende water beschikbaar is, omdat houtduiven regelmatig drinken.

Conclusie: Waar nestelen houtduiven?

Houtduiven zijn prachtige vogels die je tuin kunnen verrijken met hun aanwezigheid. Door geschikte nestplaatsen en voeding aan te bieden, kun je deze vogels naar je tuin lokken en een veilige haven bieden voor hun nesten. Geniet van de rustgevende aanwezigheid van houtduiven in je eigen groene oase!

Op zoek naar een nieuwe verrekijker om Houtduiven goed te kunnen bekijken?

Bekijk hier het aanbod van verrekijkers op Bol.com en bestel vandaag nog een nieuwe verrekijker, zodat je er op uit kan.

Wat eet een houtduif graag?

Categorieën