Hoe krijg ik putters in de tuin?
Putter
Vogel-blog redactie
Putter
10/02/2023
1 min

Hoe krijg ik putters in de tuin?

10/02/2023
1 min

Putters, ook wel bekend als distelvinken, zijn prachtige tuinvogels die je tuin kunnen omtoveren tot een kleurrijk paradijs. Hun felgekleurde verenkleed en vrolijke gezang maken ze tot een gewilde gast in veel tuinen. In dit artikel ontdek je hoe je putters naar je tuin kunt lokken en ervoor kunt zorgen dat ze blijven.

Het ideale leefgebied voor putters

Putters voelen zich het meest thuis in halfopen landschappen met veel begroeiing. Hier vinden ze hun favoriete voedsel, zoals zaden van distels en andere kruidachtige planten. Om putters naar je tuin te trekken, kun je zorgen voor een gevarieerd landschap met zowel open plekken als beschutte gebieden.

De juiste voeding

Een van de belangrijkste manieren om putters naar je tuin te lokken, is door de juiste voeding aan te bieden. Zorg voor vogelvoeders met zonnebloempitten, nyjerzaad en distelzaden. Deze zaden behoren tot hun favorieten en zullen hen zeker aantrekken. Plaats de voeders op een rustige plek in de tuin, weg van drukte en lawaai.

Bekijk het aanbod voor Tuinvogels op Bol.com

Bestel hier de beste Tuinvogelartikelen, zoals vogelvoer, nestkasten en verrekijkers

Nestelen en schuilplaatsen

Putters houden van beschutte plekken om te nestelen en te rusten. Overweeg het plaatsen van nestkasten of nestmateriaal zoals zacht nestgras in je tuin. Zorg er ook voor dat er voldoende struiken en bomen zijn waar ze kunnen schuilen en nesten kunnen bouwen. Een gevarieerde begroeiing is essentieel.

Waterbronnen

Net als andere vogels hebben putters toegang tot schoon water nodig. Een vogelbad of een kleine vijver kan dienen als drinkplaats en plek om te badderen. Zorg ervoor dat het water regelmatig wordt ververst om het fris te houden. Putters zullen je tuin waarderen als ze hierin kunnen voorzien.

Afschrikken van roofdieren

Om putters in je tuin te houden, is het belangrijk om potentiële roofdieren of roofvogels af te schrikken. Plaats vogelvoeders op een hoogte waar het voor katten en andere roofdieren moeilijk is om bij te komen. Je kunt ook overwegen om een vogelverschrikker te plaatsen om ongewenste gasten op afstand te houden.

Conclusie: Hoe krijg ik putters in de tuin?

Putters zijn prachtige tuinvogels die je tuin kunnen verrijken. Door het creëren van het juiste leefgebied, het aanbieden van de juiste voeding, het voorzien in nestelplekken en waterbronnen, en het afschrikken van roofdieren, kun je putters naar je tuin lokken en ervoor zorgen dat ze er graag verblijven. Geniet van het kleurrijke schouwspel en het vrolijke gezang van deze mooie vogels in je eigen tuin!

Op zoek naar vogelvoer het komende najaar? Bekijk het aanbod op Bol.com

Bestel hier de beste Tuinvogelartikelen, zoals vogelvoer, nestkasten en verrekijkers


alles over putters in nederland


Op zoek naar een verrekijker? Dit zijn betrouwbare aanbieders van goede verrekijkers:

Categorieën