Hoe lok je een putter?
Putter
Vogel-blog redactie
Putter
10/02/2023
1 min

Hoe lok je een putter?

10/02/2023
1 min

De putter, ook wel bekend als de distelvink, is een prachtige vogel die je kunt aantrekken naar je tuin. Met hun felgekleurde verenkleed en charmante persoonlijkheid zijn ze een genot om te zien. In dit artikel ontdek je hoe je deze mooie vogels naar je tuin kunt lokken.

1. Creëer de juiste habitat

De eerste stap om putters naar je tuin te lokken, is het creëren van de juiste habitat. Putters houden van open gebieden met struiken en bomen. Zorg ervoor dat je tuin voldoende struikgewas heeft waar ze kunnen schuilen en nestelen.

2. Bied geschikte voeding

De putter is dol op zaden, vooral distelzaden. Zorg voor een voederstation met een mix van zaden, waaronder distelzaden, zonnebloempitten en hennepzaad. Plaats de voedersilo op een beschutte plek waar de putters veilig kunnen eten.

3. Waterbronnen

Naast voeding hebben putters ook toegang tot water nodig. Een vogelbad of een ondiepe vijver is ideaal. Zorg ervoor dat het water schoon blijft en regelmatig wordt bijgevuld.

4. Vermijd pesticiden

Putters zijn gevoelig voor pesticiden en chemicaliën. Probeer in je tuin organische methoden te gebruiken om plagen te bestrijden en vermijd het gebruik van schadelijke chemicaliën.

5. Geduld hebben

Het aantrekken van putters kan even duren. Geduld is de sleutel. Blijf consequent voeding aanbieden en zorg voor een veilige omgeving, en uiteindelijk zullen de putters je tuin bezoeken.

Conclusie: Hoe lok je een putter?

Met de juiste inspanningen en aandacht voor hun behoeften, kun je genieten van het gezelschap van deze prachtige vogels in je tuin. Het lokken van putters vergt wat toewijding, maar de beloning van het zien van deze kleurrijke vogels is de moeite waard.


Op zoek naar vogelvoer het komende najaar? Bekijk het aanbod op Bol.com

Bestel hier de beste Tuinvogelartikelen, zoals vogelvoer, nestkasten en verrekijkers


Hoe krijg ik putters in de tuin?

Categorieën