Waar houden putters van?
Putter
Vogel-blog redactie
Putter
10/02/2023
1 min

Waar houden putters van?

10/02/2023
1 min

De putter, ook wel distelvink genoemd, is een prachtige vogel die je in je tuin kunt tegenkomen. Ze staan bekend om hun kleurrijke verenkleed en hun liefde voor zaden. In dit artikel ontdek je waar putters van houden en hoe je ze kunt aantrekken naar je tuin.

Leefgebied van de putter

Putters zijn inheems in Europa en Azië en komen voor in verschillende leefgebieden, waaronder bossen, graslanden en tuinen. Ze zijn vaak te vinden in gebieden waar distels groeien, omdat dit een belangrijk onderdeel van hun dieet is.

Voeding

Wat putters echt lekker vinden, zijn zaden. Ze zijn gespecialiseerd in het eten van zaden van verschillende planten, waaronder distels, zonnebloemen en paardebloemen. Als je putters naar je tuin wilt lokken, kun je zorgen voor een voederplek met zadenmixen die speciaal zijn samengesteld voor tuinvogels.

Gedrag

Putters zijn sociale vogels en ze leven vaak in groepen. Ze zijn ook vrij rustig en vredig, wat betekent dat ze zich goed mengen met andere tuinvogels. Het is een genot om ze te zien foerageren op zaden en samen te zijn met andere vogels in je tuin.

Hoe putters naar je tuin lokken

Om putters naar je tuin te lokken, kun je de volgende stappen volgen:

  • Zorg voor een voederplek met zadenmixen.
  • Plant distels en andere planten waar putters van houden.
  • Hang vogelvoeders op verschillende hoogtes en plekken in je tuin.
  • Maak een vogelbad beschikbaar waar putters kunnen drinken en badderen.

Conclusie: Waar houden putters van?

Putters zijn prachtige tuinvogels die je met de juiste maatregelen naar je tuin kunt lokken. Door te zorgen voor geschikte voeding en leefomstandigheden, kun je genieten van het gezelschap van deze kleurrijke vogels in je eigen achtertuin.

Hoe krijg ik putters in de tuin?

Categorieën