Hoe zeldzaam is een putter?
Putter
Vogel-blog redactie
Putter
10/02/2023
1 min

Hoe zeldzaam is een putter?

10/02/2023
1 min

De putter, ook wel bekend als de Distelvink, is een prachtige zangvogel die in Nederland voorkomt. Maar hoe zeldzaam is deze vogel eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de zeldzaamheid van de putter, zijn kenmerken, leefgebied en de beschermingsmaatregelen die worden genomen om deze mooie vogel te behouden.

Kenmerken van de Putter

De putter is een kleine vogel met een opvallende rode gezichtsmarkering. Zijn verenkleed is voornamelijk bruin, en hij heeft een witte buik en een groene rug. De vleugels van de putter zijn zwart met gele strepen, wat hen gemakkelijk herkenbaar maakt.

Leefgebied van de Putter

De putter komt voor in diverse habitats, waaronder open velden, bossen, tuinen en parken. Ze zijn vooral te vinden in gebieden met voldoende voedselbronnen, zoals distels en andere zaden. Deze vogels zijn standvogels, wat betekent dat ze het hele jaar door in Nederland blijven.

Zeldzaamheid in Nederland

De putter is over het algemeen niet als zeldzaam te beschouwen in Nederland. Ze hebben een stabiele populatie en worden vaak waargenomen in verschillende regio's. Vooral in de zomermaanden kun je ze vaker zien, wanneer ze actiever zijn op zoek naar voedsel.

Bescherming van de Putter

Hoewel de putter niet als zeldzaam wordt beschouwd, is het nog steeds belangrijk om deze vogels te beschermen. Dit omvat het behouden van hun natuurlijke habitat en het aanbieden van voldoende voedselbronnen. Daarnaast zijn er wetten en regels die het illegaal maken om deze vogels te vangen of te verstoren.

Conclusie: Hoe zeldzaam is een putter?

De putter is een prachtige vogel die niet als zeldzaam wordt beschouwd in Nederland. Ze zijn te vinden in verschillende habitats en hebben een stabiele populatie. Het behoud van hun leefgebied en de bescherming van deze vogels blijven echter van groot belang om ervoor te zorgen dat ze blijven floreren in onze natuurlijke omgeving.

Help putters de winter door

Bestel hier de beste Tuinvogelartikelen, zoals vogelvoer, nestkasten en verrekijkers

Hoe krijg ik putters in de tuin?

Op zoek naar een verrekijker? Dit zijn betrouwbare aanbieders van goede verrekijkers:

Categorieën